28 June 2016

Macam Mana Nak Tengok Balik Status FB Kita Yang Dolo-Dolo?


Status Facebook ABM 6 tahun lalu. Masa tu mana ada handphone Android. Paling mahal pun Blackberry. Tapi masa tu ABM belum guna lagi BB tu.

Macam mana nak tengok balik status FB kita yang dolo-dolo? Selain Facebook Memories, kita juga boleh dapatkan status Facebook yang lama. Seketul ku dia bagi. Hahahahah

Nak tahu caranya?

Memula Login FB dulu. Eh itu dah kemestian la. Lepas tu pergi ke Settings.

Lepas tu, akan keluar la page ini. 


Klik kat anak panah tu untuk Download semua status kita. Ia termasuklah gambar dan video yang kita pernah upload dolo-dolo. 

Lepas tu ikut je arahan dia untuk download status kita tu. Mula-mula dia akan minta password FB. Sebagai security la kan. Mana tahu yang nak download tu bukan awak orangnya. Kan ke malu kalau keluar status yang merapu. Hehehehe. Nanti dia akan hantar emel notification untuk korang. 

Bila tengok balik kan, macam tak caya je ABM pernah update status macam tu. Hadoi... 



Kalau ada anak-anak yang minta maaf gaya begini, apa awak buat? Klik SINI

1 hari lagi. Kempen #MalaysiaNgaji di SINI

Blog Klinik M165 ada entry baru? Klik SINI

Ingin membantu mereka yang memerlukan? Klik SINI dan SINI 

No comments: