24 August 2016

Training ESQ Grand Event @ Summit Hotel, Subang


Alhamdulilah, berlangsung sudah Training ESQ Grand Event yang diadakan pada 20 hingga 22 Ogos yang lalu di Summit Hotel, USJ Subang. Training yang disampaikan sendiri oleh Dr Ary Ginanjar, pengasas ESQ juga dihadiri oleh hampir 400 orang peserta. Ramainya! Dah lama tak rasa ramai peserta macam ni. Hehehehehe

Meh ABM belanja gambar sikit pada event tersebut.


This is it! Tempat duduk yang disediakan buat semua peserta Grand Event. Keseluruhan dewan digunakan sepenuhnya untuk kelancaran training kali ini. Skrin pun besar! Betul-betul macam tengok wayang!


Bersama Rabiyatul, Kak Nour dan Amy dari Sarawak. Terima kasih Amy yang sanggup turun dari Kuching semata-mata untuk membantu training kali ini. Jangan serik jadi ATS dengan kami yang gila ni lagi ekk... Hehehehe 


Briefing pagi. Sesi bacaan Asmaul Husna dan bacaan doa serta perbincangan mengenai perjalanan training pada setiap pagi. Yang dua orang tu belum tukau tudung lagi. Tu yang hitam tu. 


Gambar ni paling menarik bukan sebab semua perempuan masuk frame. Tapi sebab tukang ambik gambar  ni terlalu profesional. Sampai terbaring-baring! Hahahaha 


Sebahagian daripada alumni yang datang untuk recharge dan memberikan sokongan kepada para peserta. Eh, Kak Yatt Hamzah pun ada la. Masih gigih untuk datang walaupun sibuk dengan segala macam aktiviti dan bawak perut yang boyot. Hehehehe.


Hari kedua. Bertudung kelabu pula. 


Sebahagian daripada alumni dan peserta yang memenuhi dewan. Ramai kan? Ramai kan?


Anda kenal lelaki di tengah itu? Dialah Khairil Rashid, penyampai radio Sinar FM. Dia juga hadir sebagai peserta training kali ini. 


Kami menyokong World #QuranHour. Anda?


Selfie time! Bersama Umi Robiah. Terima kasih umi yang tak jemu-jemu hadir sebagai alumni ESQ dan banyak memberi nasihat buat kami semua. 


Bersama Tan Sri Musa Hassan, mantan Ketua Polis Negara. Entah kenapa, ketika namanya diumumkan oleh trainer, rasa sebak menjelma. Air mata mula turun tanpa henti. Teringat cerita dahulu yang cukup menyakitkan hati. So ambiklah gambar dengan dia. "Saya anak polis!" bangga gila ABM cakap dengan Tan Sri dan bercerita hal yang benar ketika ditanya olehnya. 


Hujung minggu ni, MCB SC2. Perlu lebih bersedia dari segi fizikal dan mental. Moga semuanya berjalan lancar. Amiin... 

PAGI!!!!

Siapa sini Alumni ESQ? Cer komen sket!!!

Mencari khimar yang selesa dan anggun untuk dipakai? Klik SINI
Mencari ikhtiar bagi merawat diri dari gangguan jin dan makhluk halus? Klik SINI
Ingin membantu mereka yang memerlukan? Klik SINI dan SINI 
7 Jenis Karakter Pelik Yang Confirm Korang Selalu Jumpa Dalam Keluarga Sendiri Klik SINI


5 comments:

Cik Yaya said...

Salam..pe habaq?
yaya saje mai sini melawat kengkawan blogger.. =D

ubai ismail said...

seronok join event esq :)

Jueliza Jamani said...

Salam perkenalan dari Mama Jue.. Nice blog..

Adinda Baizura Mazlan said...

Cik Yaya : Salam perkenalan juga :)

Ubai : Memang best, setiap kali event esq adalah pengalaman berharga buat ABM

Jueliza : Salam perkenalan jugaaa

Jmbelog Hashim said...

singgah

https://belogs.blogspot.my/2016/08/blog-active-update-on-bus-bloguntuksemua.html