15 January 2021

The Real Work Begisn When...

 



Selalu jadi macam ni kan? Sama ada masa study, atau masa bekerja. Masa hantar assignment, atau menunaikan permintaan. Dan bila permintaan tu bertukar menjadi arahan, mula la garis merah tu jadi garis kuning. Masa tu, semua orang dikacaunya. 


Geram pulak la dengan situasi macam ni! 



MCO 2.0 GIVEAWAY


 Berapa hari dah tak tengok blog? 2 hari? Okey. 

So harini, saya nak join segmen Anak Denesor. Kenapa? Sebab best la. 



Anda mahu join? Hanya klik gambar di atas. Syarat penyertaan yang mudah membolehkan saya join. Anda pun pasti teruja! 




12 January 2021

PKP Lagi?


 PKP lagi? 


Alhamdulilah. Kali ini lebih bersedia. Kot? 


Berbanding PKP pertama Mac lalu, kali ini boleh dikatakan lebih bersedia. Kerana kita sudah ada pengalaman. 

Cuma, jangan terlalu yakin. Kita masih belum menang. Kerana kelalaian kita (baca: mereka) graf COVID-19 di Malaysia kembali meninggi. 

Terus amalkan SOP. Duduk di rumah jika tiada keperluan untuk keluar. Sekiranya perlu keluar, pakai pelitup muka, amalkan penjarakan fizikal dan sentiasa membasuh tangan dengan sabun atau hand sanitizer. 

Jangan jadikan hand sanitizer tu sebagai pelembap muka pulak! 



11 January 2021

Dulu dan Kini... Berbeza ke?

 



Bangun pagi-pagi dapat gambar ni dalam Whatsapp. Terkejut saya. Dah lama sangat gambar ni. Saya pun dah lupa. Gambar ini diambil pada tahun 2018 ketika saya sedang menziarahi kawan yang sakit di hospital. 

Terkejut sebab dua perkara. Satu, sebab gambar ni dah lama. Dua, sebab saiz badan itu. Aduhai! 

Tapi masa ni, tak nak mengaku gemuk. Bila orang tanya, saya jawab, "baju mengecut". Kemain, kan? 

Alhamdulilah, sekarang dah ada kesedaran itu. 


Gambar ini diambil pada November 2020. Badan dah mengecut. Baju pula yang makin longgar. Alhamdulilah. 

Tapi ayat Nadia.... "Lepas ni boleh la keluar produk macam Zulin Aziz!" 

Tak boleh blah! 

10 January 2021

My First Giveaway By Blog Sal

 


Join lagi segmen giveaway hari ini walaupun di hujung minggu. Siapa kata weekend tak boleh berblog? 



Cara nak join pun mudah. Hanya klik gambar di atas untuk join. Jom!