Saya biasa makan nasi setiap Selasa dan Jumaat. Kerana saya berpuasa sunat setiap Isnin dan Khamis dan sambung IF selepas berbuka dengan air kosong.
Biasanya hidangan saya adalah nasi putih, telur dadar dan sup kosong. Kadang-kadang ada timun.
Dan sup kosong tu saya guna cara yang sangat mudah. Hanya tuang air ke dalam periuk dan masukkan kiub pati ayam. Kacau sehingga sebati. Dah mendidih, tutup suis dan sejukkan seketika. Sedia untuk dimakan.
Tiba-tiba......
Minggu ni terasa nak cuba benda baru. Jadi, saya beli kiub pati tomyam dan masak sup kosong guna kaedah yang sama.
Tomyam kosong dalam periuk.
Tomyam kosong dah disalin dalam bekas.
Susunan yang cantik untuk bekalan BDR. Hehehe.
Sedap jugak tomyam kosong ni. Rasa macam tengah makan maggi tomyam.
tomyam kosong dan telur dadah!! sedapnyaaaa
ReplyDeletemakan panas2 nikmat nya!!
ReplyDeleterasa kuah tomyam yg masam2 tu memang menyelerakan... kadang hirup kuah je pun dah sedap
ReplyDeleteNice! π
ReplyDeleterajin puasaa., bagus utk diet.,
ReplyDeletesenang je masak cincai utk sorang2 kann., hehehe
Memang kuah tomyam sedap. Hehe saya baru makan makanan megi tomyam.
ReplyDeleteYang ringkas tu lah yg sedap sebenarnya kan :)
ReplyDeleteWalaupun simple, sangat sedap!!! Sedapnya kuah tomyam tuuu!!!
ReplyDeleteEza pun kalau menu begini bertambah nasik ni. Haha.
ReplyDeleteAduhai, kuah tomyam lawan dengan telur dadar dan timun... terliur!
ReplyDeleteTomyam best kalau dgn telur
ReplyDeleteTelur dadar memang tak pernah jemu makan.
ReplyDeleteSedap dan mudah nak sediakan. Alhamdulillah :)
ReplyDeleteHebat Adinda Baizura ni. Puasa, IF. Makan pun tomyam kosong. Saya pun rasa nak ikut juga ler. :)
ReplyDeletesimple pon nampak sedap tuuu :)
ReplyDelete