23 February 2021

Drama Korea | Flower Of Evil


Done melayan satu lagi K Drama! Abaikan isu yang sedang berlaku. Terlalu banyak tokok tambah yang menyakitkan kepala. Tidak juga menyebelahi mana-mana pihak. Minat, ya minat. Asal saja tidak melampaui batasan. Kerana kadangkala, ia menyerlahkan kebodohan kita.

Banyak pula bebelnya. 

Kali ni, drama yang menjadi pilihan adalah...

Baek Hee Sung seems like the ideal husband. Working as a craftsman, his hard work allowed his metal-working studio to meet with its fair share of success. Able to provide a good life for his wife and daughter, he’s a good example of what a husband should be. But this perfect fa├žade hides some very dark secrets that even his wife, Cha Ji Won remains unaware of. Unfortunately, secrets have a way of coming out and as a hard-hitting homicide detective, it’s Cha Ji Won’s job to uncover as many of them as she can, in her never-ending quest for the truth. While investigating a particularly cruel case, she finds herself on a dark path that could crumble the very foundations of her happy life. But she is determined to bring this psychopath to justice. Delving deeper into the case, she realizes that he may have been close by all along.

(Source: Viki)

Sejujurnya, tengok drama ni, pasti akan jatuh rahang. Banyak adegan yang mengejutkan, dan mendebarkan. Yang pasti, plot twist dia memang tidak dijangka. 

Drama atau filem apa lepas ni? Nantilah fikirkan dulu. Huhu

12 comments:

  1. drama erk.. berapa episode nih?

    ReplyDelete
  2. 16 episod. 1 jam 5 minit lebih kurang bagi setiap episod :)

    ReplyDelete
  3. okay ni best. 3 hari habiskan drama ni. lepas tu terus marathon drama Lee Joon Gi yang lain

    ReplyDelete
  4. tengok ep 1..belum sambung lg..huhu..

    ReplyDelete
  5. Macam menarik sebab tak boleh jangka apa yang akan berlaku.

    ReplyDelete
  6. drma ni juga blm terlayan...
    Tgk drama lain dulu..

    ReplyDelete
  7. flower of evil yea..nak cari la..ni tgk kat mana ni?

    ReplyDelete
  8. kalau plot twist dia interesting ,mmg enjoy tgk...

    ReplyDelete
  9. K-Drama memang terbaek. selalu tak dijangka.

    ReplyDelete
  10. Drama ni popular tapi belum berkesempatan lagi tengok.

    ReplyDelete
  11. Tengok sampai episod 2 je lepastu stop.. hehehe.. Nantilah sambung balik..

    ReplyDelete

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Saya sangat menghargai komen yang diberikan, jika komen itu tidak melanggar apa jua sensitiviti. Kalau ada pelanggaran, saya tidak akan teragak-agak untuk memadamnya tanpa menyiarkannya. Terima kasih!