14 May 2018

Cerita Minggu Pilihanraya Mei 2018



Sebenarnya minggu lepas ada upload video aktiviti minggu sebelumnya di Youtube. 

Tapi kena block sebab guna lagu copyright. Tu la, siapa suruh pakai satu lagu je sepanjang video? Kan dah kena. Hahaha

Jadi, minggu ni ada upload video aktiviti minggu lepas. So enjoy ya! 




07 May 2018

Sebenarnya apa yang kita cari dalam hidup ini?





Sebenarnya apa yang kita cari dalam hidup ini?

Kadangkala kita berasa diri kita kosong, tanpa ada sebab yang kukuh.

Sehingga kita tertanya-tanya apa sebenarnya yang kita telah lakukan sebentar tadi sehingga kita terasa sebegitu kosong.

Ini kerana kita belum temui lagi kebahagiaan dan ketenangan yang sebenar.

Kita lupa apa tujuan kita hidup iaitu untuk beribadah kepada ALLAH Subhanahu Wa Ta'ala.

Apa sahaja yang kita rasa samada bahagia atau sengsara, kuncinya adalah dengan kembali kepada ALLAH.

Akhirnya kita akan temui apa yang kita cari selama ini apabila hati kita diikat pada tali ALLAH.

Kita memerlukan ALLAH dalam hidup kita sedangkan ALLAH tidak memerlukan sesiapa.

Siapa kita tanpa Tuhan yang mencipta?

Di mana kita layaknya jika ALLAH tiada di hati?

05 May 2018

ESQ Sabah : 28-30 April 2018



Hujung minggu lepas, aku ke Sabah bersama team ESQ untuk untuk menjayakan training Personal Transformation Program di Kota Kinabalu. Excited pun iye juga namun dalam masa yang sama sedikit sedih sebab tak dapat join MCB Sc2 di Bangi. Tapi, tak apalah, kan? Sebab kat sini pun best juga. 

Setiap moment indah di sana terpatri dalam 3 video yang berbeza. Nak tahu? Jom tengok video ni ramai-ramai. 

*senyum* 





Enjoy? 

Buat mereka yang berada di Sabah, program seterusnya iaitu ESQ Parenting akan diadakan di Klagan Hotel, KK pada 26 Mei 2018. Bulan puasa? Jangan risau. Tawaran khas hanya untuk training kali ini sahaja iaitu iftar bersama trainer ESQ. 

Best kan?

Mahu daftar? Lawati Facebook ESQ Sabah 165 untuk maklumat lanjut. 

02 May 2018

Baik Baik...





Baik, baik, aku akan menghadap Dia
Menyerahkan diri dan segala dosa
Tapi jangan tentang lagi aku
Nanti darahku jadi beku

Jangan lagi kau bercerita
Sudah tercacar semua di muka
Nanah meleleh dari muka
Sambil berjalan kau usap juga

Bersuara tiap kau melangkah
Mengerang tiap kau memandang
Menetes dari suasana kau datang
Sembarang kau merebah

Mengganggu dalam mimpiku
Menghempas aku di bumi keras
Di bibirku terasa pedas
Mengaum di telingaku

Baik, baik, aku akan menghadap Dia
Menyerahkan diri dan segala dosa
Tapi jangan tentang lagi aku
Nanti darahku jadi beku

~ Chairil Anwar