11 June 2021

Doaku Hari Ini | 11 Jun 2021

 بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ 


وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْن


Ya ALLAH ..terima kasih kerana melindungi kami . Segala puji bagi ALLAH... Penguasa sekelian alam. Salawat dan salam kepada  PENGHULU kami RASULLULAH SAW sekelian keluarga Baginda dan para sahabat.


Ya ALLAH ..KAU perkenankan doa hamba MU 


Ya Allah.......ampunkan Lah dosa2 kami, dosa2 kedua IbuBapa kami, guru-guru kami, keseluruhan keluarga kami, sahabat2 kami, jiran2 kami, dan semua saudara Islam kami samada yang masih hidup ataupun yg telah meninggalkan kami. 


Berkatilah perjalanan hidup kami, Kuatkanlah semangat kami untuk mengharungi sisa-sisa baki kehidupan kami serta rahmati lah kami sekeluarga dan eratkan siratulrahim antara kami.


Ya ALLAH kurniakanlah kami dengan kesihatan yang Baik serta SEMBUHKAN PENYAKIT RAKAN2 KAMI SEDANG SAKIT DAN YANG KURANG SIHAT.


Ya ALLAH Murahkan kami dengan REZEKI yg HALAL serta PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KAMI  hari  ini serta hari2 yang mendatang..


Ya Allah, hidupkanlah kami dengan iman dan matikanlah kami dengan iman, serta masukkanlah kami ke dalam syurga bersama iman.


Ya Allah, akhirilah usia kami dengan kesudahan yang baik dan jangan Engkau akhiri usia kami dengan kesudahan yang buruk. 


Ya Allah, janganlah engkau pesongkan iman kami setelah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahkanlah kami rahmatmu kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.


KAU perkenankanlah doa kami ya ALLAH. Tiada daya kami melainkan dengan pertolongan dan keizinan MU ya ALLAH


{رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّ مِنَ الْخَاسِرِيْنَ}


{رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ}


وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ


وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.1 comment:

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Saya sangat menghargai komen yang diberikan, jika komen itu tidak melanggar apa jua sensitiviti. Kalau ada pelanggaran, saya tidak akan teragak-agak untuk memadamnya tanpa menyiarkannya. Terima kasih!