27 May 2021

JANGAN RIAK DENGAN AMALAN

 
Jangan yakin sangat kamu dapat masuk syurga jika kamu rasa kamu seorang yang sangat taat pada ALLAH sedangkan kamu nampak baik sebab ALLAH tutup aib kamu. Kamu pandang hina dosa orang lain sedangkan kamu sendiri tidak tahu bagaimana pengakhiran hidup kamu.

Iblis dilaknat ALLAH dan dijanjikan neraka ALLAH ketika dia dipuncak ahli ibadat yakni ketua kepada semua malaikat. Inikan pula kamu sekadar manusia biasa hamba yang hina.

Cukup² lah merasa diri tu baik, rasa diri suci takde dosa. Kerana itulah penyebab Azzazil seorang ketua malaikat yang paling ALLAH sayang jadi seorang yang paling ALLAH murka dan jadi penghuni neraka buat selamanya.

Jangan pandang hina orang yang pernah buat banyak dosa, kadang-kadang, orang yang banyak buat dosa pada masa silam lah yg jadi antara orang yg paling taat pada perintah ALLAH di kemudian hari. who knows.. Kuasa ALLAH.2 comments:

  1. Allahuakhbar...
    Kadang-kadang kita tak sedar apa yg kita buat nampak baik di mata manusia tetapi belum tentu baik di sisiNYA..

    doa yang baik2 aje utk diri sendiri juga..amin ;)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, terima kasih atas peringatan ni. Memang perlu peringatan sebegini supaya diri sentiasa beringat dan tidak melampaui batas. risau jugak tak sedar bila dah syok sgt.

    ReplyDelete

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Saya sangat menghargai komen yang diberikan, jika komen itu tidak melanggar apa jua sensitiviti. Kalau ada pelanggaran, saya tidak akan teragak-agak untuk memadamnya tanpa menyiarkannya. Terima kasih!